Magas színvonalú polcok illetve polcrendszerek jutányos áron!


A gazdaság és egyben az üzleti élet egyik elengedhetetlen része ma már a logisztika. Sokak nem is gondolnák, hogy bizony a logisztika elemeinek megjelenése már az ókorig visszanyúlnak. A logisztika a görög logosz szóból származik, jelentése értelem, számítás, tervezés, ok. Még hosszú évtizedekkel ezelőtt a logisztika annyiban ki is merült, hogy a piacokon a gazdák jóvoltából az emberek minden szükséges terméket – akár friss árut is – könnyen meg tudtak vásárolni. Így a kereslet és a kínálat közvetlen „egymásra” talált. Ám az élet rohamos gyorsulásával, a gazdaság is villámgyors fejlődésnek indult.


Emiatt a jól ismert hétvégi piacokat folyamatosan felváltják a nagyobb áruházak. Ám az, hogy az áruházak már friss árukkal is szolgálnak, egyre nagyobb szervezést igényel. Ma már ennek köszönhetően gyakran alapítanak raktározó és szállító cégeket több helyen, melyek jóvoltából folyamatos friss árukészlet biztosított, így a kereskedelem résztvevői teljes figyelmet tudnak szentelni a kereskedelemnek. A piac hatékonyan működik és mivel az igények folyamatosan nőnek a kiszolgálás minőségét is folyamatosan fejleszteni kell.

Még pár évtizeddel ezelőtt a raktárak alapterületeinek növelésével olyan módon próbálták kiszolgálni az egyre növekvő tárolási igényt. De a logisztika fejlesztéseinek köszönhetően rájöttek a szakemberek arra, hogy a szállításra váró árukészletet egymás fölé helyezve sokkal kifizetődőbben lehet tárolni. Így ma már inkább kisebb alapterületű raktárt kell építeni, vásárolni vagy bérelni és a benne felmerülő helyigényt a felfelé való terjeszkedéssel célszerű kielégíteni. Ehhez csak nagy belmagasságú raktárépület szükséges, minőségi polc illetve polcrendszer, valamint megfelelő raktári eszközök.

A rendelkezésünkre álló raktárt a lehető legnagyobb hatékonysággal kell kihasználni, mivel ezzel lehet rengeteget meg lehet takarítani. Érdemes a termékeket különféle árucsoportokra felosztani, majd az árucsoportokat alaposan felmérni és a raktári polcrendszereket ennek megfelelően kialakítani. Akár a gazdasági akár a kereskedelmi fejlődés iramát is vesszük figyelembe, kijelenthető, hogy mostanság szinte minden eshetőségre fel kell készülni. Lényeges hogy a logisztikai szolgáltató fel legyen készülve a lehető leggazdaságosabb tárolásra. Az egész folyamat során a leglényegesebb, hogy a minőségi polc illetve polcrendszer megfizethető áron legyen kialakítva, ám ennek ellenére ne veszítse el a polcrendszer a mobilitását. Ma már létezik minden termék tárolására alkalmas raktári megoldás, melyben a nagy szerepet játszik a megfelelő teherbírás a mobilitás és a gördíthetőség egyaránt.