Biciklis Uber!?


Az Airbnb valamint az Uber az utóbbi időben egyre nagyobb térhódításának köszönhetően, szinte kivédhetetlen volt az, hogy valaki a megosztásos modellt a biciklikre is kiterjessze. Ebbe a bizniszbe vágott bele a dániai AirDonkey. Egy dán vállalkozó már fejlesztené is, most a 100 ezer eurós indulótőkét igyekszik megszerezni hozzá.

Bővebben: Biciklis Uber!?

Hamarosan eladják a pécsi buszokat és buszállomásokat


A Pécsi Közlekedési Zrt. hamarosan eladásra kínálja mintegy 40 buszát, amelyeket eddig a felszámolási eljárás alatt álló Tüke Busz Zrt. cégtől bérelt. A bíróság által kijelölt felszámoló, a Vectigalis Zrt. már meghirdette eladásra a cég ingatlanjait, köztük székházát, két busz pályaudvart, kerékpárutat, járdát és egy tévé-rádió adót is.

Bővebben: Hamarosan eladják a pécsi buszokat és buszállomásokat

Az okos fényszóró oda világít, ahová nézel!


Mindenkinek ismerős az, hogy mennyire nehezíti a vezetést a szemből érkező autók vakító reflektora. Az Opel AFL+ rendszere a jövőben már nem csak lekapcsolja a távfényt, ha szemből érkező, vagy épp előttünk haladó autót érzékel, arra is képes lesz, hogy ezek köré világítva, tehát a másik közlekedőt nem vakítva világítson tovább.

Bővebben: Az okos fényszóró oda világít, ahová nézel!

Mi is az a KRESZ?


A KRESZ mozaikszó nem más, mint a Közúti Rendelkezések Egységes Szabályozása meghatározás rövidítése. A szó mögötti tartalom egy olyan rendelet, szabályok gyűjteménye, mely a magyarországi közúti és közforgalom elől nem elzárt magánutakon történő közlekedést hivatott szabályozni. Alapvetően a KRESZ szabályok az országok legtöbbjében azonosak, de legalábbis nagyon nagy részben hasonlítanak egymáshoz.

Bővebben: Mi is az a KRESZ?

Mi a gazdasági totálkár fogalma?


A gazdasági totálkár jelentése az, hogy az autónak a helyrehozatala az alkatrészeket is beleszámítva egyáltalán nem kifizetődő. A javítási költség ilyenkor ugyanis meghaladja jóval az autó forgalmi értékét és ez veszteséges. Még hozzá kell tenni, hogy amennyiben a kárrendezés és a javítás a kgfb alapján zajlik, természetesen ennek következtében nem jöhet létre gazdagodás a törvényi szabályozás alapján. Az idősebb kocsiknál gyakran előfordul az, hogy annyira megsérülnek, hogy gazdasági totálkár keletkezik, tehát több költséggel járna megjavítani, mint maga az autó értéke.

Bővebben: Mi a gazdasági totálkár fogalma?

Győrben készült a világ eddig legerősebb Audija


Májusnak az utolsó hétvégéjén rendezik meg az idén a Wörthersee Treffent, azaz a legnagyobb Wolksvagen összejövetelt. Nagyon sok tuningolt GTI fog szerepelni és szinte az összes márka ott lesz. Az audi egy vadonat új A3-assal készült a jeles eseményre, de ezt már virtuálisan le is leplezték.

Bővebben: Győrben készült a világ eddig legerősebb Audija