Győrben készült a világ eddig legerősebb Audija


Májusnak az utolsó hétvégéjén rendezik meg az idén a Wörthersee Treffent, azaz a legnagyobb Wolksvagen összejövetelt. Nagyon sok tuningolt GTI fog szerepelni és szinte az összes márka ott lesz. Az audi egy vadonat új A3-assal készült a jeles eseményre, de ezt már virtuálisan le is leplezték.


Így megnézhetjük a legerősebb Győri modellt. Az A3 clubsport quattro műszaki alaptalaját az S3 sedan adta.  Viszont azt tudni kell, hogy a 2.0 literes TFSI motor helyét az RS Q3 öthengeres turbós 2.5-ös blokkját rakták bele az orr részbe így a gyári 310 lóerő helyett 525 lóerő hajtja a kicsikét és 600nm-es csúcsnyomatékú teljesítmény van mellette.

A félezer lóerő nagyon megmozgatja ezt az autót így tekintélyes mozgató erőt tudhat magáénak a kocsi. A nullától százig terjedő rajtot 3,6 másodperc alatt végzi el tehát mondhatjuk, hogy igen gyors modellről van szó. A végsebessége körülbelül 310km/óra. A quattro összkerék meghajtás meg még rátesz egy lapátra az amúgy is jó összképre. Intercooler is található benne és turbó feltöltő. Tehát, ezek azok az adatok, amiket tudni lehet erről a győri Audiról, amit a világ legerősebbjének tartanak.

Ennek fényében a győri gyár büszke lehet, hogy ott állították elő ezt a csodálatos modellt és az autó teljesítménye valami elképesztő és egyedi. Nem lesz meglepetés, hogy ha nagyon sokat el fognak belőle adni erre mindenképpen számíthat az Audi. Ezzel nagy kihívást állítottak a többi autógyártó elé, hiszen nagyon erős gépet raktak össze az Audinál.